Korven funkar bäst att stekas, men går att koka också. I ett annat inlägg gör jag en gryta på korven.
torsdag 24 april 2014
Korvtillverkning under påsk
På skärtorsdagen inventerades frysen och det gav vid handen att vår gamla lammstek nog hade frystorkat litet, och inte lockade till att göra en traditionell lammstek i ugn på. Istället ägnade jag en dryg timma, eller kanske två, åt att noggrant putsa bort alla senor och göra en korv med c:a 25% späck och fänkålsfrön, s.k. Merguez, en lammkorv av nordafrikansk typ,. Benet rostades sedan och en riktig lammfond kokades under 6 timmar.
Korven funkar bäst att stekas, men går att koka också. I ett annat inlägg gör jag en gryta på korven.
Korven funkar bäst att stekas, men går att koka också. I ett annat inlägg gör jag en gryta på korven.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar