Idag blev det Lasagne som Kia lagar den (med inspiration från Heston's Chili con carne).
|
Förbered lök och stjärnanis |
|
Morötter i brunoise |
|
Se till att ha framme krossade tomater och rödvin |
|
Hacka vitlök, och chili (eller koka med en torkad vitlök hel) |
|
Hårdfräs nötfärs i het olja, lite i taget så det inte vätskar sig för mycket och skapar ett kok istället. |
|
Mycket färg ska på köttfärsen, deglacea efter sista stekningen. |
|
Smält löken med stjärnanis på låg värme (se till att pannan svalnat om man använder samma) i c:a 7 minuter. |
.
|
Häll i vitlök, chili och morötter, fortsatt svag värme, ev fyll på mer olja om det behövs. Morötterna ska bli mjuka, kanske 10 minuter |
|
Tillsätt tomatpuré |
|
fräs 1 minut |
|
Reducerat. Plocka ur stjärnanis och ev. hel chili. |
|
Tillsätt vin och reducera till 1/3 |
|
Tillsätt färs och krossade tomater och låt koka ihop. Smaka av med salt och ev peppar. |
|
Börja med ostbechamel
sedan pasta, tunna lager. |
|
Även köttfärssåsens ska vara tunna lager, hellre många lager . |
|
Och så vidare. Sedan kan man toppa med ost som smälter och har lite styrka, t.ex. cheddar. |
|
In i ugnen på dryga 225 grader, när färgen är vacker är det klart. Servera gärna med spetskål och blodgrape-sallad med en schysst dijonsenapsvinägrette. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar