måndag 21 april 2014

Annandag påsk

 Till  frukost: rågbröd med majonäs och räkor, wasabiruccola, limesaft och rödlök.  På den ena sprinklades lite habaneratabasco och den andra fick röd stenbitsrom.  Känslan var lite av smörgåstårta.  I efterhand kom jag att tänka på att lite mer grönsaker hade varit ytterligare ett steg mot den känslan, lite tomat och gurka hade varit pricken över i:t.



Efter lite jobb i trädgården kom så Margueritan fram.  Om jag själv får säga det är jag kung på Margueritas :-)  Receptet är ju enkelt men det finns en detalj som gör att just mina blir bättre: Årgångstequila!  Mina Margueritas görs på följande sätt:  tag en limeklyfta (citron funkar också) och tryck ner över glasets kant och rotera varvet runt så kanten blir fuktig.  Frosta med salt (eller med socker till dem som inte vill ha en salt drink)  Blanda 4cl Triple sec och 6cl årgångstequila (s.k. añejo), en halv pressad lime och en halv pressad citron i en shaker.  Fyll upp med 1-2dl krossad is och skaka.  Häll upp och dekorera gärna med en limeklyfta eller skiva trädd över glasets kant.  Vi använder oftast Patron som tequilasort, den gör drinken riktig rättvisa.


 Till middag blev det korv.  Hemlagad!  För andra gången på tre dagar gjorde jag korv, det är jättekul!  Det blev en nötkorv med lite örttoner.  Högrev och grytbitar ungefär 7hg, späck 3,5hg, c:a1 tsk mald muskotblomma (kan man nog dra ned på litet, gav väldigt mycket karaktär), 2 tsk svartpeppar, 1 msk salt,4 malda torkade salviablad (vi hade inga färska), och 2 tsk färsk hackad timjan.  Vi åt korven med stuvad poatatis och cocktailtomater samt lite köpta såser (HP, senap, Ayam Chilli med vitlök).  Dessutom en hemgjord: rödvin och lammfondssås kryddad med timjan.  Lammfonden kokades på långfredagen, ska skriva separat om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar