torsdag 24 april 2014

Korv och risgryta à la Gordon Ramsey

Onsdagskvällen blev det rätt nr 3 från avsnitt 5 av Gordon Ramsey's "Ultimate cookery course", som bl.a. finns på Viaplay.
Det är en sorts blandning av risotto och något liknande en Taginegryta. Jag gjorde den på min egen lammkorv stoppades för en vecka sedan.  Först fräser man rödlök, röd paprika och vitlök i olivolja, några minuter senare, öka värmen till max och bryt ner korvköttet (som plockats ut ur skinnen), fräs en stund till och häll sedan ned ris som snabbt får fräsa i oljan också, efter en minut deglacea med vitt vin.  Fyll på med dubbelt så mycket buljong som ris, jag använde en hönsbuljong från senast vi körde en hel kyckling i tryckkokaren.  Ha i rejält med rökt paprikapulver.  Koka i c:a 20 minuter,fyll på med hackad sallasdslök, tomater och persilja.  Kul med lite variation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar