onsdag 3 januari 2018

Första arbetsdagen på året

Lunchen blev kålsoppa på mestadels rester: vitkål som var skuren till julens brunkålsbehov, överbliven smörslungad bryddelkål, lite hackad gul lök hittades i kylskåpet, det gröna på en purjolök som sjöng på sista versen,  lite sparade ändar från grön sparris, julskinkespad etc.  Med lite rotselleri, kalvbuljong, kummin och frikadeller på en nyss utgången blandfärs rullade med epice riche (Tore Wretmans klassiker: vitpeppar, muskot och kryddpeppar) och en halvhemlig ingediens: benito-smaksättning (en japansk smaksättning gjord på torkad fisk, kan man väl säga).



















Till middag gjorde Kia en klassisk köttfärspasta à la Heston, det innebär brunoise-hackad lök, morot, vitlök och chili som bryns med stjärnanis och sedan deglacas med rödvin, långsamt tills det mesta brynts bort.  Sedan, fyll på med krossade tomater (kvalitetsvariant från Mutti) och låt koka länge. Serveras med nymald svartpeppar, flingsalt, färskriven parmesan och en shysst pasta, i vårt fall en Gamelli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar