måndag 15 januari 2018

Gourmet-lasagne!



Idag blev det Lasagne som Kia lagar den (med inspiration från Heston's Chili con carne).

Förbered lök och stjärnanis
Morötter i brunoise 





Se till att ha framme krossade tomater och rödvin


Hacka vitlök, och chili (eller koka med en torkad vitlök hel)

Hårdfräs nötfärs i het olja, lite i taget så det inte vätskar sig för mycket och skapar ett kok istället.

Mycket färg ska på köttfärsen, deglacea efter sista stekningen.

Smält löken med stjärnanis på låg värme (se till att pannan svalnat om man använder samma) i c:a 7 minuter. 
.
Häll i vitlök, chili och morötter, fortsatt svag värme, ev fyll på mer olja om det behövs.  Morötterna ska bli mjuka, kanske 10 minuter

Tillsätt tomatpuré

fräs 1 minut
Reducerat.  Plocka ur stjärnanis och ev. hel chili.
Tillsätt vin och reducera till 1/3

Tillsätt färs och krossade tomater och låt koka ihop.  Smaka av med salt och ev peppar.








Börja med ostbechamel
sedan pasta, tunna lager.













Även köttfärssåsens ska vara tunna lager, hellre många lager .

Och så vidare.  Sedan kan man toppa med ost som smälter och har lite styrka, t.ex. cheddar.
In i ugnen på dryga 225 grader, när färgen är vacker är det klart.  Servera gärna med spetskål och blodgrape-sallad med en schysst dijonsenapsvinägrette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar