tisdag 2 januari 2018

OK nytt år, och ett försök till uppstart av bloggen igen.

På nyårsdagen i Sverige ska man ju äta Pizza, så det gjorde vi, det blev en Pizza bianca, med mestadels grönsaker och lite italiensk prosciutto på toppen.  Ingredienserna var köpt pizzadeg penslad med örtolja (kryddad med vitlök, mynta, oregano, dragon), som sedan förgräddades, rödlök, vitlök, grön sparris, kalamataoliver, röd paprika, hemodlade cocktailtomater, svartpeppar, västerbottenost mozzarellaost, roquefort samt mukotnöt.  Pizzan gräddas sedan c:A 10-15 minuter i toppen av en ugn med grillelement och 250+ C och efteråt toppar man med en tomat, vitlök och chiliolja samt lufttorkad skinka.

Efteråt gjorde jag en favorit i repris.  Sous vide vinkokta ingefärspäron med grädde och riven mörk choklad.  För den som inte orkar söka bakåt i bloggen kan jag avslöja att jag körde mina päron på 75C i 2 timmar, marinaden var 1dl rödvin, 1dl portvin, c:a 2cm ingefära som skivats, samt en halv vaniljstång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar