måndag 10 mars 2014

Kometen!

Jag har inte varit på kometen på kanske 25 år.  Nuförtiden är det ju Mannerström gudbevars.  Lite dyrare, men nog också lite lyxigare rätter.  Till förrätt tog jag rimmad lågtempad torskrygg med en ärtpuré, och som lite brytande till detta milda finsmakande, en bit friterad torsktunga, vad det nu är...  Jättegott!
Varmrätt blev fjärsing, med en fantastisk sås på Hollandaisebas, men det var nog lite skaldjursdelar och dill i.  Kunde inte riktigt definiera.  Eftersom jag är ganska förkyld var det svårt med nyanserna, men det var uppenbart riktigt smakrikt och gott.  Värre däran än så är inte mitt smak- och luktsinne.  De hade gjort goda gurkor till också, urkärnade och sedan antagligen saltade för att dra ur vätskan, för de var riktigt fasta.  Något att testa hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar