tisdag 11 mars 2014

Yakiniku med Sockerärtor och Pak Choi

Vi brukar göra en entrécôte i asiatisk marinad som vi tror är Yakiniku, men kommer faktiskt inte riktigt ihåg om den bar det namnet.  Hur som helst, marinaden är enkjel och super god:
2,5 msk soja
1,5 msk brunt socker
1 msk sake
1 msk sesamolja
1 färsk hackad chili
hackad vitlök typ 2-3 klyftor
man kan variera måtten upp och ned lite hur som, smaka bara av så den är i hyfsad balans.  Vissa sake går att öka på i mängd, typ vitlök.  Chilin kan vara lite värre att dra på med.  Denna kväll gjorde jag marinaden het och fet. dvs rätt mycket av de tre sista ingredienserna ovan.  Entrécôten finstrimlades av Kia som sedan wokade den i omgångar (för att hettan skall bestå i woken) med sockerärter som hon crispat före mha förvällning och isbad (tror jag).  Vi hade också i shiratakinudlar, samt serverade med Ångad Pak choi.  Arigato!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar