lördag 8 mars 2014

Vietnamesiska vårrulleexperiment.

Jag köpte lite rispapper som man använder till vårrullar i vietnam.  Jag vet att det går att göra riktigt goda vårrullar med sådant här papper, men vi har alltid misslyckats.  Pappret går sönder och det blir mes utspridd fyllning på en tallrik med en ful degklump bredvid.  Denna gång testade vi att ånga istället för att fritera, men det gick inte bra det heller.  Då läste jag på paketet och inser till min förvåning att sådana här vårrullar ska inte tillages efter inpackningen.  Då blev det mycket bättre!
Vi hade en god fyllning på nötfärs, ostronsvampar (inte ostronskivling, utan något som kallas oyster mushroom från kina) en fin fast svampsort som vi kommer köpa mer av, salladslök, saltad strimlad morot, massor av vitlök, ingefära, japansk soja, sesamolja, vitt vin och färsk chili.  Allt hacakdes fint och mosades ihop, och sedan vek vi ihop vårrullarna.  Det var mycket enklare med fyrkantiga papper, än de cirkulära vi haft tidigare.
Till rullarna serverade vi små fräscha Pak Choi som vi bara ångat.  Suveränt.  Dessa små Pak Choi hittade vi också på ASian Taste Trade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar