fredag 21 februari 2014

Ångkokt torsk med äggsås

En klassiker!  Vi har nog inte gjort fisk och äggsås hemma någonsin, men det har väl hänt att jag ätit på restaurant ibland, men det var åratal sedan senast.  Vi lät oss inspireras av Morbergs recept och Kia tog ansvaret, så fick jag bli handräckning.  Den mest klassiska äggsåsen verkar vara kryddad med persilja, men vi valde färsk dill, för att det är så fruktansvärt gott och dessutom passar ypperligt till fisk.  Vi har lite olika val för att ångkoka nuförtiden, en grej som vi använde denna gång är en slags "rustning" för det som ska ångkokas som viks in över objektet och sedan ställs i en kastrull med lite vatten.  Funkade hur bra som helst.  Kia kokade torsken till 45C, den blev perfekt, helt kokt, men fortfarande blank på ytan och inte tillstymmelse till torrhet.  Äggsåsen fick rikligt med ägg, så den kändes bra mycket lyxigare än det man serveras ute.  Basen är vanlig Bechamel.  Oh gud så gott det var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar