lördag 8 februari 2014

Stekt panerad rödspättafilé med skarpsås

Idag skulle Felix ut och röja, så vi fick chans att laga fisk.  Längesedan vi gjorde det hemma.  Skaldjur har vi valt de senaste tillfällena.  Men igår kväll blev det alltså rödspätta från Mölndals fiskhall.  Kia
lagar den perfekt!  För första gången testade vi att göra skarpsås till.  Jag gick på Morbergs recept:
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
2 msk skånsk senap (det blev hotellsenap)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
salt och nymalen vitpeppar
Blanda och låt stå kallt.
För att vara första gången tyckte jag den blev god, även om jag kunde minskat lite på senapen som var mer smakrik än örterna som man säkert kunde ha i 50% mer av.  Kia frågade efteråt om man inte brukar ha i kapris också?  Får för mig det, nästa gång tar vi det med, kan nog inte bli fel!
Missade att fotografera själva firren, ledsen för det.  Han ta bild på skarpsåsen dock :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar