söndag 9 februari 2014

Grishals sous vide

Funderade ni över titeln?  Eller är ni från skåne?  Nåväl igår lärde jag mig att fläskkarré heter Boston butt på amerikansk engelska samt grishals på skånska.  Tack, Internet!  Planen var att göra en enkel stekt fläskkarrébit (köpt "svinbilligt" på ICA, typ 29 kr/kg) fast sous vide, och servera med stekt potatis (den sparrispotatis som blev över från rödspättan) och en enkel gräddsås (baserad på kycklingfonden som vi fick från senaste tryckkoket) till mig och Felix.  Kia åt ute med Amway-teamet, en thaibuffé av "mongolisk" typ.  Lät klart intressant, vill testa.  Allt gick mycket väl.  Karrén fick en marinad av yakinikusås på burk i sous viden, som sattes på 61C och gick i dryga 2h.  Körde på grillyta med blåslampa, mycket enkelt när den legat i en söt marinad, gick på nolltid p.g.a. den snabba karamelliseringen.  Gräddsåsen var bara fond, grädde, soja och cayenne.  Potatisen stektes med chiliflakes.  Enkelt och gott.  Felix fick skivad gurka till, själv tog jag inlagd pumpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar