söndag 12 januari 2014

Italiensk lunch

Eftersom jag skippade frukosten idag (nåja, kaffe blev det ju förstås), så var jag rätt hungrig vid lunchtid efter att ha arbetat en del med köksfläktmontage under förmiddagen.  Kollade i kylskåpet och hittade ett halvt tvåportinerspaket med ravioli, med torkat kött och grönsaker.  Insåg att jag hade en hel del andra prylar som sjöng på sista versen, så jag fräste upp lite hackad purjo- samt vitlök, några småchampinjoner och lite röd paprika.  Saltade och drog några varv med vitpepparkvarnen på grov inställning.  Lätt fräsa några minuter i olivolja, medan vattnet kokade upp och raviolin slängdes i, de skulle bara sjuda i två minuter. Hackade i lite Napoli Picante och pressade någon tesked limejuice i det hela.  Hällde upp allt på tallriken, ringlade över fin kallpressad olivolja i rätt riklig mängd.  Vred ett varv med svartpepparkvarnen och presto!  Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar