
Vitkål, rikligt
Gul lök, rikligt
Bambuskott, mellanmycket
Minimajs, någon enstaka bit eller två
Morot, någon enstaka bit eller två
Broccoli, någon enstaka bit eller två
Vattenkastanj, någon enstaka bit eller två
Palmmärg, någon enstaka bit eller två
Purjolök, någon enstaka bit eller två
Chilipeppar, relativt rikligt
Szechuanpeppar, lagom för att precis märkas
Vitlök, rikligt
Bladpersilja för garnering
Dessutom kanske det var en bit röd paprika också, det ser ut så på bilden, om det inte är en morot som råkat bryta ljuset lite lustigt. Alla grönsakerna ska vara al dente, inte krispiga, inte mjukkokta.
Hur man gör såsen får jag nog kolla i min kinesiska kokbok hemma. Den ska hur som helst vara simmig med en ljust orangeröd färg, lite åt nyponhållet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar