söndag 5 januari 2014

Soppbrunch igen

Den gröna sparrissoppan igår gav mersmak.  Jag köpte vit peruansk sparris, den kostade inte mycket, och gjorde idag om soppan med följande förändringar.  Jag skalade om receptet till 400 g sparris, bytte grönsaksbuljongen mot ICA's kycklingbuljong på tärning.  Ingen favorit annars, men tänkte att som soppbas fungerar den nog fint, vilket den gjorde.   Lät bottendelarna kokoa med i buljongkoket. Kokade ihop soppan en kvart istället för 10 minuter, och lät topparna koka i 5 minuter, de blev riktigt mjälla och fina.  Struntade i garnering, vi tyckte kanske att de råa salladslöksstrimlorna igår var aningen kärva.  Glömde fotografera i tid, så fotot blir på en nästan tom skål.
Helt klart är vit sparris att föredra, gårdagens soppa var helt OK, men dagens var riktigt god enligt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar