torsdag 2 januari 2014

Tryckkokt oxbringa

Vi har lärt oss älska vår tryckkokare och den fick komma till tals denna nyårsdag.  Jag ville egentligen kört vår oxbringa sous vide, eftersom det är en klassisk del för vakuumtillagning som jag förstått det.  Många stora matvarufirmor säljer just oxbringa sous vide färdig.  Dock kom vi på middagsvalet för sent, och den processen behöver bortåt 20 timmar på sig, så det får bli en annan gång.  Men tryckkokt oxbringa är en säker "hit" och rätt enkelt också.  Kia tog ansvaret för middagen och lagade till den med samma kryddning som vår tryckkokarkokbok föreskriver för pepparrotskött.

1 Kg Oxbringa
1 Gul lök
½ Morot
½ Palsternacka
½ Purjolök
1 l Vatten
5 Kryddnejlikor
2 Lagerblad
5 Vitpepparkorn
1 Köttbuljongtärning
Lite salt

Kia kokar detta på tryckkokarens högre tryckinställning c:a 30 minuter.  Hela rummet luktar lagerblad och nejlika!


Till detta äter vi potatismos (gjort på äkta smör och mjölk förstås) och senapssås som Kia vispar ihop på grädde, salt och sötstark senap,  Just idag var senapen Hotellsenap.

Jag drack Electric Nurse's Underbar Jul, en trevlig julöl av porterkaraktär, perfekt till husmanskost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar